lunes, 26 de marzo de 2012

jueves, 22 de marzo de 2012

LA NEGACIÓ DEL DRET A LA SALUT, A JUDICI


#SOSanitat

LA NEGACIÓ DEL DRET A LA SALUT, A JUDICI 
.
Una plataforma ciutadana sol·licita a la Fiscalia Superior de Catalunya que investigui les polítiques que obstaculitzen l'accés a l'assistència sanitària pública.
La sanitat pública està sent desmantellada a Catalunya, mitjançant retallades pressupostàries i assistencials que estan portant a importants i perilloses restriccions d'accés a l'assistència sanitària, un dret de tots els ciutadans reconegut en la Constitució Espanyola i reforçat i garantit en el desenvolupament legislatiu estatal i autonòmic d'aquest dret.
.
Sota el paraigua de les “mesures anticrisi” i “d'austeritat”, hi han indicis clars de privatització del sector sanitari públic pensats no per millorar la qualitat assistencial, sinó per afavorir al sector sanitari privat en el qual tenen i han tingut grans responsabilitats els actuals Alts Càrrecs de la Generalitat que gestionen la sanitat pública. Les actuacions del Govern català i la Conselleria de Salut, els seus efectes en la realitat social, les declaracions dels responsables en la presa de decisions d'aquesta Conselleria i el perfil professional de les persones a les quals s'ha encomanat aquest gir en la política sanitària catalana, marquen la línia d'una intencionalitat privatizadora amb clars interessos econòmics del sector privat.
.
Per tot això, aquest dimecres 21 de març, una plataforma integrada per ciutadans/es anònims/es, persones aturades, treballadores, precàries, agrupacions de tall social, veïns i de pacients -entre les quals es troben la Associació de veïns de l'Òstia, del barri popular de la Barceloneta; la Lliga de la Síndrome de la Fatiga Crònica, Rosa Regàs i la Plataforma en defensa de la Barceloneta- i un grup de treball de Democràcia Real Ja Barcelona al costat d'altres grups del 15M, hem presentat davant la Fiscalia Superior de Catalunya una denúncia per sol·licitar que s'iniciïn diligències d'investigació davant els gravíssims fets que estan succeïnt en l'àmbit sanitari català.
.
Denunciem, un delicte tipificat en l'article 542 del Codi Penal, segons el qual incorre en un delicte tot aquell funcionari públic “que, amb coneixement, impedeixin a una persona l'exercici d'altres drets cívics reconeguts per la Constitució i les Lleis”, a més d'altres delictes que poguessin resultar de la investigació que es practiqui.
.
Les persones que signem aquesta denúncia pensem que el deteriorament del sector sanitari públic no és explicable únicament com una conseqüència de la crisi econòmica sinó que se li està provocant un dany addicional que afavoreix el transvasament d'activitats al sector sanitari privat i que les mesures de retallada pressupostària s'estan prenent amb plena consciència de la retallada assistencial que suposen, tal com pot comprovar-se a les declaracions dels responsables de la sanitat pública catalana aconsellant afiliar-se a una mútua als ciutadans.
.
Les actuacions que es consideren constitutives de delicte estan detallades en el relat de fets. La denúncia redactada és un treball col·lectiu plasmat en 73 pàgines amb l'aportació de 71 documents annexos; en total [unes 300 pàgines] que posen de manifest la privació de drets, descriuen la línia d'interessos i intencions privatizadores i, en definitiva, i en xifres, la destrucció del sistema sanitari públic català.

Per a més informació: 
Mail: rosapars@gmail.com

jueves, 1 de marzo de 2012

Manifestación bcn Universidad Publica 29 Febrero 2012 - Yo también soy BoLuDiKa


#Vaga29F

Èxit absolut de la vaga i més de 70.000 persones a la manifestació de Barcelona

 


La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública valora com un èxit absolut la vaga general d’universitats convocada a dia d’avui 29 de febrer. El seguiment ha estat massiu entre els estudiants i el professorat alhora, que ha tingut una repercussió significativa entre el personal d’administració i serveis. Les manifestacions arreu de Catalunya han tingut una assistència molt alta. La de Barcelona, amb més de 70.000 assistents, ha estat la manifestació universitària més gran dels darrers 25 anys.

Aquesta vaga ha obert una nou marc de debat sobre la universitat pública i esperem que les autoritats n’estiguin a l’altura, cosa que a hores d’ara no han demostrat al negar tots els problemes fonamentals que han dut a aquesta vaga.

Així mateix anunciem la pròxima convocatòria de noves mobilitzacions que obrin un debat real sobre el paper que ha de tenir la universitat pública en el marc de la crisi actual que estem vivint. Un debat que no pot passar per la retallada de les universitats i del propi dret a l’educació del nostre país, tal com s’està produint actualment.


.
Barcelona, 29 de febrer de 2012
.