jueves, 6 de octubre de 2011

15 d'Octubre, units per un canvi global. Res a perdre, tot per guanyar!

El 15 de maig de 2011 centenars de milers de persones vam sortir al carrer amb un doble crit: "No som mercaderia en mans de polítics i banquers" i "Volem una Democràcia Real Ja". El moviment 15M...

...ha demostrat ser un exemple d'experiència democràtica i d'autoaprenentatge, i que compta amb un recolçament social sense precedents. Malgrat això, la classe política segueix sorda enfront del crit col·lectiu. Per això hem de seguir alçant la nostra veu. Units per un canvi global, al costat d'acampades, barris i moviments de tot el món, convoquem una mobilització internacional. El 15M ha traspassat les fronteres per convertir-se en un gran moviment global: 15O.


El 15 d'octubre persones de tot el món prendran els carrers i les places. Des d'Amèrica a Àsia, des d'Àfrica a Europa, les persones s'estan aixecant per reclamar els seus drets i exigir una autèntica democràcia. Ha arribat el moment d'unir-nos tots i totes en una protesta no violenta a escala global. Els poders establerts actuen en benefici d'uns pocs, desoint la voluntat de la gran majoria, sense importar-los els costos humans o ecològics que haguem de pagar. Cal posar fi a aquesta intolerable situació.Units amb una sola veu, farem saber als polítics i a les elits financeres a les quals serveixen, que ara som nosaltres, les persones, les que decidim el nostre present i el nostre futur. I els recordarem, una vegada més, que no som mercaderia en mans de polítics i banquers, que ells no ens representen.

El 15 d'octubre ens trobarem als carrers per engegar el canvi global que volem. Ens manifestarem pacíficament, debatrem i ens organitzarem fins a aconseguir un món més just i humà.
És hora que ens unim! És hora de fer-nos escoltar!

Denunciem que les polítiques d'austeritat generen un increment de les desigualtats i són un atac frontal contra els drets socials. Rebutgem el concepte d'austeritat per explicar l'actual situació de crisi i afrontar la seva solució ja que suposa una gestió autoritària i antidemocràtica de la riquesa comuna. Aquestes polítiques d'austeritat i retallades afavoreixen els mateixos interessos economico-financers privats responsables del model de desenvolupament econòmic que ha provocat l'actual crisi.

Aquesta no és tan sols una crisi econòmica sinó sobretot una crisi política que posa en evidència l'esgotament del sistema de partits polítics en la gestió del bé comú. Davant la precarietat material i existencial, reclamem una democratització de l'economia i del govern europeu que permeti la construcció d'un nou model de benestar social; un benestar que garanteixi una renda bàsica i l'accés efectiu i lliure als drets socials els béns comuns (sanitat, educació,habitatge, medi ambient, coneixement…). Per a la consecució d'aquest model es fa necessària una política fiscal, pressupostària i social europea on es reconegui el reconeixement d'un nou catàleg de drets socials, entre els quals existeixi el dret a la fallida de les persones: rescatem a les persones, no als bancs.

Que no ens privatitzin ni la vida ni el saber: és necessari garantir la neutralitat i el lliure accés a la xarxa, al coneixement i l'educació per a totes les persones. Contra les dinàmiques privatitzadores i mercantilizadores del saber.

Immersos en la precarietat i la desocupació, ens veiem privats dia a dia dels nostres drets laborals mentre la nostra actividad productiva perd valor. Reivindiquem la desvinculació dels drets socials, polítics i de ciutadania del contracte laboral.

Hem de transformar els models de democràcia i reapropiar-nos de la política mitjançant la participació directa en tots els àmbits de la vida social, política i econòmica. L'actual model de democràcia representativa està esgotat: ningú ens representa.

Per aquests motius convoquem a la ciutadania el proper 15 d'Octubre perquè expressi el seu rebuig a les polítiques de retallades i reivindiqui una veritable democràcia.

Res a perdre, tot per guanyar!

Seguim sense ser mercaderia en mans de polítics i banquers

Descarrega aquí el material de difusió