lunes, 8 de agosto de 2011

Davant la violència policial: manifest de recolzament a l'Assemblea 15M de Màlaga

L’Assemblea de Democràcia Real Ja! Barcelona vol mostrar tot el seu recolzament a les persones que varen ésser ferides durant la càrrega policial de la nit del 7 d’Agost a Màlaga...

Així mateix, volem mostrar la nostra indignació per la violència a la que venen essent sotmesos a diferents llocs d’Espanya els ciutadans que exerceixen el seu dret a reunir-se y manifestar-se pacíficament; una violència que s’està convertint perillosament en habitual, i que no es pròpia d’un sistema veritablement democràtic. Un cop més, comprovem que en diuen democràcia i no ho és.

Al voltant d’un centenar de persones pertanyents al Moviment 15-M de Málaga es van concentrar a les portes del CIE (Centre d’Internament d’Immigrants) de Málaga per a dur a terme una concentració en solidaritat amb Sid Hamed Bouziane, un jove algerià de 28 anys i dissident polític pendent d’asil, tancat al CIE per a ser deportat. Durant la celebració de l’assemblea els agents de la Policia Nacional van carregar contra les persones concentrades davant la porta del CIE i les van empènyer i colpejar fins a desplaçar-les mitjançant la violència a l’altra banda d’unes escales (vídeo). Una reacció fora de mida que només ha aconseguit retallar les llibertats de les persones que simplement es manifestaven exercint el dret d’estar reunides a la via pública.

Davant la reacció pacífica i ferma de la ciutadania, les diferents administracions estan responent amb retallades a les llibertats públiques i amb accions que en ocasions són obertament il·legals, com per exemple que la policia no dugui visible la seva identificació en les accions i càrregues que s'estan duent a terme. El que sembla que no entén la classe política que ordena aquestes accions (i segurament no per manca de capacitat, sino més aviat d’interès), es que no es pot menysprear un sector social cada cop més voluminós que està exigint un canvi de rumb en la gestió política, econòmica i social, així com mesures urgents per tal de pal·liar l’extrema i precària situació a la que s’estan veient sotmesos la gran majoria dels ciutadans.


Exigim que la lluita de les administracions públiques i la classe política sigui dirigida contra els especuladors (que tenen nom i cognoms coneguts) que estan fent negoci a base d’empobrir i condemnar a una vida sense futur ni present al conjunt de la societat.

Mostrem la nostra solidaritat amb els ferits i amb l’assemblea 15M de Màlaga.

I seguim reclamant una democràcia real JA!!